Dustin Expo 2014

Igår var det dags för den årliga Dustin Expo, den största utställningen för hemelektronik och IT i Sverige.

I år hade många av företagen åtminstone någon slags hybrid, som är en surfplatta i kombination med ett löstagbart tangentbord och ser ut och fungerar som en liten bärbar dator. Fördelen med denna typ av enhet är att du kan välja hur du använder den. Om du vill läsa tar du bara loss tangentbordet och använder den som en surfplatta. Om du däremot behöver skriva (under ett möte till exempel) ansluter du tangentbordet och använder den som en bärbar dator.


Asus hade till exempel en riktigt trevlig hybrid som har Windows 8.1 installerat samt kommer med en fullständig version av Home och Student Office 365. Med 64 GB diskutrymme (och möjlighet att utöka med hjälp av microSD-kort) har du gott om plats för att bara ta anteckningar 😉 .

Dell hade en kort presentation om deras Alienware modeller och jag gillade deras 18″ laptop med dubbla grafikkort. Både deras stationära och bärbara modeller ser väldigt fina ut i sin design. Det är verkligen en ”alien” känsla med det blå, gröna eller röda bakgrundsljuset.

Och Adobe presenterade sitt Adobe After Effects som är deras videoredigeringsprogram du kan ”hyra” i molnet (deras Creative Cloud ) för som månadsabonnemang. Först gillade jag inte idén, men eftersom deras mjukvaror kostar en hel del att köpa kan det vara en god idé att teckna abonnemang under de perioder då du behöver använda deras programvaror. Jag har aldrig lärt mig deras produkter , men kanske är det dags nu 😉

På mjukvarusidan var det en hel del fokus på Windows 8.1 och Office 365. Jag måste säga att Microsoft verkligen fått till en bra kombination av skrivbordsprogram i kombination med molnlagring/lokalt körda mjukvaror som inte många andra kan erbjuda.

Alla som producerar skärmar hade minst en pekskärm på Expot, och vissa skärmar hade även Android installerat så att du kan använda den som en gigantisk surfplatta 😉 när ingen dator var ikopplad. En 21″ till 28″ skärm är inte så bra att ha i knät när man sitter i soffan, men om du har den på bordet antar jag åtminstone barnen skulle älska att spela med den 😉

Apple hade inte något nytt i år heller mer än iPad mini, som vi alla har sett förut. Inga nya funktioner och inga nya modeller egentligen, bara gamla tråkiga saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *